-

Нові норми харчування у закладах освіти, оздоровлення та відпочинку

21 жовтня 2020
1081
Середній бал: 5 із 5

Бухгалтерські калькулятори - онлайн розрахунок ►►►

МОЗ оприлюднило для обговорення проєкт постанови КМУ, якою затверджені:

  • норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку;
  • порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

У додатках до проєкту норм харчування визначили: Нові норми харчування у закладах освіти, оздоровлення та відпочинку

  • норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок або вечерю у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на обід у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів у складі другого сніданку та підвечірку у закладах дошкільної освіти при п’ятиденному перебуванні;
  • особливості норм споживання основних груп харчових продуктів у закладах дошкільної освіти при семиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на сніданок або вечерю у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів на обід у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • норми споживання основних груп харчових продуктів у складі другого сніданку та підвечірку у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при п’ятиденному перебуванні;
  • особливості норм споживання основних груп харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що провадять освітню діяльність на певному рівні (рівнях) повної загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку при семиденному перебуванні;
  • потреба у рідині для дітей і підлітків різних вікових груп;
  • забезпечення харчуванням дітей з особливими дієтичними потребами.

Також затвердили форми:

  • бракеражного журналу харчових продуктів, що надійшли від постачальника харчових продуктів та/або послуг з харчування;
  • бракеражного журналу готових страв, виготовлених закладом освіти самостійно та/або готових страв, що надійшли від постачальника харчових продуктів та/або послуг з харчування.

Із проєкту постанови КМУ «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» 

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш  Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

logo